Νέα & Δελτία τύπου

 Χρόνια Πολλά.... Καλά Χριστούγεννα & ένα Ευτυχισμένο και Δημιουργικό Νέο Έτος

 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ΕΛΙΚΩΝΑΣ - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Α.Ε. - ΟΤΑ,  στις 9/12/2017 ημερίδα με τίτλο

"Επενδύοντας στην Ανάπτυξη & στην Καινοτομίαστον Αγροτικό Χώρο. Πρόγγραμμα Τοπικής Ανάπτυξης CLLD LEADER"

για την ενημέρωση του κοινού εν όψει της προκήρυξης του νέου προγράμματος CLLD-LEADER για την περιοχή εφαρμογής του Ν.Βοιωτίας.

Περισσότερα...

  Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδήλωση γνωριμίας με την αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Η εκδήλωση αυτή υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Βοιωτίας το οποίο παρενέβη δυναμικά για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Συμμετείχαν 15 έγκριτοι δημοσιογράφοι από διάφορες περιοχές της χώρας οι οποίοι περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής και γνώρισαν από κοντά τη φιλοξενία, την κληρονομιά και τις γεύσεις της Βοιωτίας.

Περισσότερα...

Το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο και συγκεκριμένα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΕΥΔ ΠΑΑ) – Μονάδα Δικτύωσης και Δημοσιότητας, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ (ΕΥΕ ΠΑΑ) – Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει τεχνική συνάντηση σχετικά με την προετοιμασία και την ενεργοποίηση του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2017, στη Λαμία, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων, Αινιάνων 6, ώρα: 12:00-16:00

 

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικά το συνημμένο έντυπο συμμετοχής.

 

 

  Στόχος του Τοπικού Προγράμματος είναι η διαφοροποίηση και ενδυνάμωση της Τοπικής Οικονομίας στη βάση της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και των τοπικών πόρων της περιοχής παρέμβασης (χάρτης) καθώς και στην ενίσχυση της θέσης της στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε το νέο Τοπικό Πρόγραμμα "CLLD - LEADER" (αναμένεται η προκήρυξη του). Η αξιοποίηση των τοπικών ανεκμετάλλευτων πόρων (παραγωγικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών) όπως και η ενίσχυση της τοπικής δράσης μέσα από τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων, την εισαγωγή καινοτομιών, την προώθηση της συνεργασίας, την επίτευξη συνεργιών στη λογική πάντα της βιώσιμης ανάπτυξης και της αύξησης της ελκυστικότητας της περιοχής αποτελούν βασική προτεραιότητα του προγράμματος όπως γίνεται φανερό από τις δράσεις.

Attachments:
Download this file (CLLD Δράσεις.pdf)CLLD Δράσεις.pdf[ ]768 kB

Ισολογισμός 2016 (01.01.2016 - 31.12.2016)

22η εταιρική χρήση

ΕΛΙΚΩΝΑΣ - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αναπτυξιακή Ανωνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

κλικ στον παρακατω σύνδεσμο (link) για το αναλυτικό αρχείο σε μορφή .pdf

Attachments:
Download this file (isologismos_2016.pdf)isologismos_2016.pdf[ ]528 kB

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την επιλογή συνεργαζόμενης τράπεζας στο πλαίσιο υλοποίησης του τοπικού προγράμματος CLLD - LEADER

Σύμφωνα με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος 5336/21-9-2017 από την ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ, παρακαλούμε, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπως μας υποβάλλετε την προσφορά της Τράπεζάς σας έως την Παρασκευή 6/10/2017 και ώρα 11:00π.μ. Οι προσφορές μπορούν να υποβληθούν ταχυδρομικά ή από εκπρόσωπο της τράπεζας. Οι προσφορές που θα παραληφθούν με οποιοδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα δεν θα ληφθούν υπόψη.

κλικ στον παρακατω σύνδεσμο (link) για το αναλυτικό αρχείο σε μορφή .pdf

 ΜΕΤΡΟ 19 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER (ΤΑΠΤοΚ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)» ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020

 ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD) – LEADER

 

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ

 κλικ στον παρακατω σύνδεσμο (link) για το αναλυτικό αρχείο σε μορφή .pdf

Attachments:
Download this file (CLLD_LEADER_PROGRAM_ELIKONAS_2017.pdf)CLLD_LEADER_PROGRAM_ELIKONAS_2017.pdf[ ]2044 kB
Εγκρίθηκε, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 2350/8-8-2017 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων από τον Γεν. Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Δ.Κ.Π. κ. Κασσίμη, το αναμορφωμένο πρόγραμμα της ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ με περιοχή εφαρμογής το Νομό Βοιωτίας και προϋπολογισμό σε Δημόσια Δαπάνη 5.050.000 ευρώ.
Τον Σεπτέμβριο και εν όψει της προκήρυξης των δράσεων του προγράμματος CLLD/LEADER, η ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει ημερίδες και συσκέψεις στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος, σε Δήμους και σε μεγάλα Δημοτικά Διαμερίσματα, για την ενημέρωση των δυνητικά δικαιούχων.

Η ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΑΕ ΟΤΑ σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει την υλοποίηση του προγράμματος LEADER με περιοχή εφαρμογής το Νομό Βοιωτίας και αρχικές πιστώσεις 5.050.000 €. Με την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, το ανωτέρω ποσό μπορεί να αυξηθεί. Η πρώτη προκήρυξη του προγράμματος προς του επενδυτές αναμένεται να δημοσιευθεί τον Απρίλιο του 2017.

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα ενημερωθούν για την προκήρυξη, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τον φάκελο υποψηφιότητας από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.elikonas.gr.

Επί πλέον το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους (2017), θα πραγματοποιηθούν ημερίδες και θεματικές συναντήσεις εργασίας σε κομβικά σημεία της περιοχής εφαρμογής, για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Για τον χρόνο πραγματοποίησης των ημερίδων και την θεματολογία τους, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

 

Για την

ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΑΕ ΟΤΑ

Η Πρόεδρος της ΕΔΠ

Γιώτα Πούλου

Scroll to top